Warme maaltijden

Tegenwoordig wordt er steeds vaker warm gegeten bij de kinderopvang. Kinderen eten vaak beter als ze andere kinderen zien eten. Wanneer kinderen na een dag opvang moe thuiskomen kunnen ze een boterham eten, nog even spelen en naar bed. Er blijft meer tijd over om lekker nog even te spelen met papa en mama.

Ook wij willen alle kinderen tussen de middag een warme maaltijd aanbieden. De maaltijden verzorgen wij in samenwerking met Apetito. Apetito biedt een beproefd voedingsconcept ‘juniorvita’ waarmee de kinderopvang heel eenvoudig een warme maaltijd op tafel kan zetten. De maaltijden van Apetito zijn speciaal afgestemd op de wensen en behoeften van kinderen en bevatten alle voedingsstoffen die opgroeiende kinderen nodig hebben.

Het juniorvita assortiment bestaat uit meer dan 350 maaltijden en maaltijdcomponenten speciaal voor kinderen. Hierdoor is het goed mogelijk om voldoende variatie aan te brengen in het menuplan. De gerechten uit het juniorvita assortiment zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Dit betekent dat ze een milde smaak hebben en dat het gebruik van kruiden en specerijen minimaal is.

Op de 2 semi-verticale groepen krijgen kinderen een gezonde warme maaltijd. Er wordt tussen de middag dus geen broodmaaltijd aangeboden, alle kinderen krijgen standaard een warme maaltijd (met uitzondering van baby’tjes). Mochten er specifieke dieetwensen zijn dan kunnen we hier rekening mee houden.